jump to navigation

Apple wants to built University October 24, 2008

Posted by Abdurahman in news, Opinion, technology.
Tags: , , , ,
add a comment

Dan Former, Writing in Silicon Alley Insider mentioning that Apple is willing to build their own university. They hiring the dean of Yale’s business school to start it.

In My Humble Opinion, there will be design faculty, engineering and other technology faculty related to apple’s business. I just hope that the fees there is not as expensive as harvard.

The biggest thing from Apple is they can turn innovation to make money, will they teach that thing in the class?

Interested to Join? ūüôā

Advertisements

Blue Screen Of Death : It’s Everywhere October 24, 2008

Posted by Abdurahman in iseng.
Tags: ,
add a comment

Some interesting pictures about Microsoft cult with Blue Screen Of Death ūüôā (more…)

Rethink: Say goodbye to newspapers. Blog is ready. October 23, 2008

Posted by Abdurahman in Opinion.
Tags: , , , , , ,
4 comments

 

I think now it’s the perfect time to say goodbye to newspapers. Come on, you know what I mean. Except the old man who’s read newspaper. Most of all are now reading everything online. See this technorati graphs below:

 

 

A few time ago, I heard a lot of people talking about online blog is cannot be trusted. Because, it is just not credible. This graph can break his face’s I think. Blog is surely become the new mainstream media.

“Blogs,” he says, “are starting to go the way of mainstream media.” Michael Arrington, TechCrunh CEO

Goodbye newspaper, Welcome Blog.

Office-14, It’s all on the cloud. October 21, 2008

Posted by Abdurahman in news, technology.
Tags: , , , , , , , , ,
2 comments

“We will rewrite Office to work in a browser”, as Steve Ballmer on Interview with Computer Weekly.

Microsoft is preparing for it’s Professional Developer Conference next week. Some attendees are likely to get a peek at a couple of Windows 7 features.

(more…)

iLike: Helps artist sell their music online October 20, 2008

Posted by Abdurahman in news.
Tags: , , , , , , , , , ,
1 comment so far

Are you an artist but still doesn’t have a name yet? Or you want to promote your own music online?

Are you a music-enthusiast that what to share and find information related to your favorite artist?

You can do it in iLike.

iLike is a social discovery music site, and it is available in as application on Facebook, Hi5, Orkut and Bebo platform. Currently it has 30 Million of users worldwide, sharing their playlist and recommendation. It helps you find people with same taste of music just like you. And it even helps you find artist which lives to near you.

(more…)

Where You Want to Go? October 15, 2008

Posted by Abdurahman in personal.
Tags:
1 comment so far

Where You Want to Go?

Have you ever think that yourlife is useless..

Have you think that you dont make any progress..

Well, threre’s a long road there..

Who Know’s what might be happens afterwards..

 

 

 

This picture was taken while I went home at 4.00am from genting highland.

 

 

Tama,si kucing pintar.. October 14, 2008

Posted by Abdurahman in iseng.
Tags: , , , ,
1 comment so far

AP Photo

AP Photo

TOKYO, TRIBUN РTerserah mau percaya atau tidak. Seekor kucing betina berusia 9 tahun dinobatkan sebagai kepala stasiun kereta api. Bahkan kucing ini berseragam layaknya petugas stasiun dengan mengenakan topi Wakayama Electric Railway.

Tama yang lahir dan dibesarkan di Stasiun Kishi, Jepang, dengan tenang setiap harinya memperhatikan penumpang yang lewat. Untuk menggaji Tama pun tak perlu dengan uang, melainkan memberinya makan.

Tama sangat familiar dengan suasana stasiun. Maklum, begitu lahir ceprot, Tama dibawa ke stasiun oleh petugas kebersihan dan penjaga Toshiko Koyama, toko di samping stasiun.

“Tama adalah satu-satunya kepala stasiun yang kami punya untuk mengurangi biaya. Anda bisa memanggil dia untuk meminta pertolongan, dia terkadang membawa keberuntungan untuk kami,” kata juru bicara Wakayama Electric Keiko Yamaki seperti dikutip The Daily Telegraph dan dilansir news.com.au, Selasa (27/5/2008).

Stasiun kereta tempat Tama ‘berdinas’ ini tidak ada petugasnya sejak April 2006 karena tak ada anggaran.

Tama diangkat sebagai kepala stasiun Kishi sejak Januari 2007 oleh perusahaan kereta. Sejak itu jumlah penumpang yang menggunakan jalur ini meningkat 17 persen dibanding setahun sebelumnya.

Menurut Yamaki, hingga Maret 2007, jumlah penumpang naik ke 2,1 juta, naik 10 persen dari 12 bulan sebelumnya. 

Melihat kerja Tama yang sukses, perusahaan mempromosikannya sebagai ‘kepala stasiun super’ pada Januari 2008. “Dia sekarang menduduki posisi lima besar dalam perusahaan,” canda Yamaki. Sebagai bentuk promosi, Tama pun mendapat kantor baru. Ada-ada saja!¬†(dtk)

sumber : http://tribunbatam.co.id/index.php/berita-terkini-internasional/kucing-jadi-kepala-stasiun

 

wah, ternyata kucing bisa menjadi strategi marketing yang bagus juga. Terbukti dengan adanya peningkatan pengunjung setelah tama menjadi kepala stasiun. Kira-kira ada yang dirugikan nggak dari hal ini?

Sekarang gw yang meriang beneran…..:(( October 10, 2008

Posted by Abdurahman in personal.
2 comments

Abis nulis posting kemarin, secara menakjubkan gw yang bener-bener meriang hari ini. Masak sih kena kualat dari amerika hehe? Tau ah.. gelap :((

Tadi gw dah bersusah payah pagi-pagi kekampus buat presentasi, besok juga harus kekampus presentasi lagi. Mudah-mudahan aja badan gw dah agak enakan… To shierly, thanks buat buburnya(meskipun gak gw abisin) tapi enak banget kok. Cuman perut gw aja yang dari pagi blom keisi apa2 bikin gw agak males makan.

Amerika Meriang, Indonesia Diare October 8, 2008

Posted by Abdurahman in personal.
Tags: , ,
4 comments

Baru aja buka laptop tadi siang. Hampir semua berita online di Indonesia memberitakan tentang penutupan/suspensi IDX(Indonesia Stock eXchange/Bursa Efek Indonesia). Saya agak awam soal ekonomi, tapi setidaknya saya hanya berharap krisis yang pernah kita alami tahun 98 yang lalu tidak berulang. Pembangunan yang kita lakukan selama ini akan sia-sia apabila terjadi kerusuhan lagi.

Ah, semoga semuanya baik-baik saja.

Tentang Cloud Computing October 6, 2008

Posted by Abdurahman in Opinion, technology.
Tags: , , , , , ,
9 comments

Saya akan menuliskan posting berikut pada Bahasa Indonesia, karena nampaknya di Indonesia masih “awam” tentang konsep ini. Saya harapkan, tulisan saya akan sedikit mencerahkan pembaca, mengingat teknologi informasi saat ini akan berkembang ke arah sana.

Cloud Computing…Barang apa lagi itu??

Kalau diterjemahkan secara literal sih, maknanya komputasi awan, yang ada malah bikin bingung. Nah, penjelasan yang saya ambil dari berbagai sumber, maksudnya itu kegiatan komputasi yang dijalankan sebagaian besar di server. sedangkan klien hanya “menampilkan” hasilnya saja. Komputasi disini maknanya bukan hanya menghitung loh, bisa mengolah, menyimpan dan menghapus. (more…)